bildt engeland nederland friesland

Stichting Bildts Aigene naar Drongo-talen –festival

Op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober vond in Utrecht het DRONGO talenfestival plaats.Het DRONGO talenfestival biedt een platform aan de brede taalsector. Voor organisaties en medewerkers in de voor- en vroegschoolse educatie (vve), primair en secundair onderwijs, tot studenten en wetenschappelijke onderzoekers aan universiteiten. Maar ook voor tolken, vertalers, expats, tweetalige gezinnen, bedrijven uit de taalindustrie die middelen ontwikkelen voor bijvoorbeeld international business, taalscholen, nieuwkomers en taalmaatjes. En voor mensen die geïnteresseerd zijn in taal en cultuur.Met duizenden bezoekers en een informatieve interactieve beurs met ruim 75 exposanten is het DRONGO talenfestival hét talenfestival van Nederland en Vlaanderen.

Als partner van dit festival verzorgt De Provinsje Fryslân elk jaar een stand op het talen plein van het Drongo festival. Dit jaar mocht de Kemmissy Meertalighyd van Stichting Bildts Aigene hen vergezellen in hun prachtige stand “Hûs fol ferhalen”. Al het meertalige Bildts/Fries/ Nederlands/Engels les materiaal ontwikkeld door de KMT werd hier in tentoongesteld. Met name het nieuwe lesmateriaal van “Bob de Krôb”  trok hierbij de aandacht van de bezoekers. Bezoekers die regelmatig hun roots in Friesland of ’t Bildt” hadden. Wat een prachtige Friese en Bildtse verhalen werden er gedeeld! 

Op de foto vlnr: Marijke Bloembergen & Afke Houtsma van Kemissy Meertalighyd, Tjallien Kalsbeek & Alex Reimersma van de Provinsje Fryslân.

 

Plek voor een Feestje

De laatste publicatie van de Kemissy Meertalighyd

 

CD Speule met Bildts

Taal belaids priis 2010

Meertaligheid, een uitzondering?

"Integendeel! Opgroeien met één taal is eerder een bijzonderheid. Alleen al in Europa wonen 50 miljoen mensen die iedere dag twee of meer talen spreken"

Gastenboek

Een méér dan bewonderenswaardig initiatief.
Prachtige side, en 'n goed ynysjatyf. Ok al weun ik nie...

Bezoekers

Vandaag17
Gisteren25
Deze week64
Deze maand136
Totaal83521